Placeholder image

Asansör bakım sözleşmesi 2019 örneği

Posted in

Asansör bakım sözleşmesi kaç yıllık?

24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.

Asansör tesisat bakımı nelerdir?

Her Bakım Sırasında Yapılması Gereken İşlemler

  • Makine dairesinin temizlenmesi,
  • Makine / Motor temizliği ve ekipman lastiği kontrolü,
  • Yağ ve rulman gresi seviye kontrolü ve temizlenmesi,
  • Motor kontaktörlerinin kontrolü ve temizlenmesi,
  • Kumanda panosunun kontrolü ve temizlenmesi,

Asansör yıllık bakım ücretini kim öder?

Periyodik aralıklarla yaptırılan bakım nedeniyle ortaya çıkan asansör masrafları, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak, arsa sahibi tarafından ise demirbaş gideri olarak ödenir.

Asansör bakım sözleşmesi zorunlu mu?

a) Asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorundadır. Garanti süresi içinde bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması zorunludur.

Asansör bakım sözleşmesi yapılmazsa ne olur?

Bakımı yapılmayan asansörlerde meydana gelebilecek kazalarla ilgili bina yöneticilerine 6 aydan başlayan hapis cezası verileceği bildirildi. … Asansörlerin mekanik ve hidrolik olmak üzere iki tip olduğunu ifade eden Uçak, Bursa merkezde belediyelerin bildirdiği ruhsatlı asansör sayısının bin 680 olduğunu bildirdi.

Asansör masraflarına her daire katılmak zorunda mı?

Kat Malikleri Kanunu, Madde 20 C: Kat mülkiyeti kanununa göre apartmandaki giderlere kat malikleri arsa payları oranında katılmak zorundadırlar. Yani asansörün veya merdivenlerin kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kaçınamaz.

Kaç kattan sonra asansör isteniyor?

“(1) Tek bağımsız bölümlü konutlar hariç uygulama imar planına göre kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör tesisi zorunludur. İskân edilen ve ortak alan bulunan bodrum katlar dâhil kat adedi 4 ve daha fazla olan binalarda asansör yapılması zorunludur.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.