Placeholder image

Balgam kurutucu şurup

Posted in

En iyi balgam söktürücü şurup hangisi?

SEKROL, balgam salgısını sulandıran ve salgılanmasını kolaylaştıran balgam söktürücü bir ilaçtır. Bu sayede balgamın kolayca atılmasını sağlayarak solunum güçlüğünü giderir ve öksürüğü azaltır. SEKROL, 150 mL şurup içeren, amber renkli cam şişelerde, 2.5-5 mL işaretli kaşık ölçek ile birlikte sunulur.

Bogazdaki Balgami ne kurutur?

Düzenli olarak sıcak sıvılar ve bol su içerek boğazınızda biriken mukustan kolayca kurtulabilirsiniz. Ayrıca tuzlu suyla gargara yapabilir ve buharı soluyabilirsiniz….Dr. Gökhan Güler

  1. Elma Sirkesi. …
  2. Nane Yağı …
  3. Okaliptüs Yağı …
  4. Tuzlu Su Gargarası …
  5. Zencefil. …
  6. Sarımsak. …
  7. Zerdeçal. …
  8. Nemlendirici.

Genizde biriken balgam nasıl atılır?

Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

Asist şurup ne işe yarıyor?

ASİST soğuk algınlığı ve solunum yollarının iltihaplanması (bronşit) durumunda balgam oluşmasını azaltır. Oluşan balgamları sulandırarak, öksürükle atılmasını kolaylaştırır.

Sekrol şurup kaç yaş için?

Çocuklarda; 0-2 yaş arasında: Günde 2 defa 1/2 ölçek (2.5 mL), 2-5 yaş arasında: Günde 3 defa 1/2 ölçek (2.5 mL), 5-12 yaş arasında: Günde 2-3 defa 1 ölçek (5 mL). Tedavinin başlangıcında dozlar bir misli arttırılabilir. Doktorunuz SEKROL ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir.

Peditus şurup ne için?

PEDİTUS nedir ve ne için kullanılır? etkili nazal dekonjestan (burun tıkanıklığını gideren) grubundan bir etken madde olan fenilefrin hidroklorür içerir. PEDİTUS, her bir ölçekte (5 mL) 120 mg parasetamol, 50 mg guaifenesin, 6,25 mg prilamin maleat, 5 mg fenilefrin HCl içeren şurup halinde kullanılan bir ilaçtır.

Boğazda yapışkan balgam neden olur?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.