Placeholder image

Bel fıtığı spor

Posted in

Belinde fıtık olanlar spor yapabilir mi?

Bel fıtığı olan kişilerin ağır sporlardan kaçınması gerekmektedir. Özellikle halter gibi ağırlık kaldırılan sporlar bel fıtığı olan kişiler için uygun değildir. Boks, güreş, futbol veya basketbol gibi fiziksel mücadelenin üst seviyede olduğu sporlar da uzak durulması gereken sporlar arasında yer alır.

Spor fıtık yapar mı?

Kasık ve göbek bölgesindeki dokuların zayıflığından dolayı oluşan fıtıklar ağrı ve hareket güçlüğü ile kendini gösterebiliyor. Ağır kaldırma, ısınmadan mekik ya da şınav çekme gibi nedenlerle tetiklenebilen fıtıklar tedavi edilmediği takdirde diğer organlara zarar erebiliyor.

Bel fıtığına hangi egzersizler yapılır?

Bu egzersizler sayesinde bel fıtığını büyük oranda azaltmak mümkündür.

  • Bel Fıtığına İyi Gelen Egzersizler.
  • Tedavi İçin Egzersiz Hareketleri.
  • Cobra Pozu Egzersizi.
  • Plank Pozu Egzersizi.
  • Swimming Egzersizi.
  • Köprü Egzersizi.

Feb 11, 2020

Fıtık Spora Engel mi?

En çok bilinen yanlışlardan biri ise fıtık hastalarının asla spor yapamayacağıdır. Fıtık derecesine göre spor engellenebilir fakat bir çok fıtık çeşidinde spor genel olarak pozitif yönde tedaviye destek olur. Spor aktivitelerine başlamadan önce bir uzmana danışarak ilerlemek en doğru yol olacaktır.

Fıtık kendi kendine geçer mi?

Fıtık bazı durumlarda dışarıya aktığı kanaldan, geriye doğru akarak (benzetmedir) kendiliğinden ortadan kalkar. Temel olarak fıtıktan kaynaklandığına inandığımız az sayıdaki bel ağrısı vakasını 8-10 hafta izleyip konservatif tedavisini yapmamız gerekir.

Fıtık geri çekilir mi?

Bel fıtığı tamamen düzelen, vücuttan kaybolan bir hastalık değildir. Disk bir kez bozulduğunda uygulanacak hiçbir tedavi onu orijinal haline ve yük taşıyabilme kapasitesine geri getiremeyecektir. Bu nedenle uygulanacak tedavi hastanın şikayetini düzeltmeye yönelik olacaktır.

Fıtık ne kadar sürede geçer?

Akut bel ağrılarında genellikle ağrı birkaç gün içerisinde azalır ve birkaç hafta sonra tamamen geçer. Ağrı 3 aydan daha fazla sürerse bu ağrıya kronik (müzmin) bel ağrısı denir. Bel ağrılı hastaların %90'ının yakınması ilk 4 hafta içinde kendiliğinden geçerken ancak %5'i kronikleşir.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.