Placeholder image

Bilgisayar yazılım mühendisliği

Posted in

Yazılım mühendisi ne kadar maaş alır?

Özel Sektörde Yazılım Mühendisliği Maaşları

PozisyonMinimum (TL)Maksimum (TL)
Yeni Mezun Yazılım Mühendisi42508400
Kıdemli Yazılım Mühendisi (+2 yıl tecrübe)815013400
Tecrübeli Yazılım Mühendisi (+5 yıl tecrübe)1075019500

Jan 17, 2022

Bilgisayar ve yazılım mühendisliği aynı mı?

İki mühendislik arasındaki en büyük fark; yazılım mühendisliği tamamen yazılım tasarlama, uygulama, test ve bakımına odaklıdır. Bilgisayar mühendisliği ise bilgisayar bilimlerinin hem yazılım hem de donanım tarafını birlikte inceler.

Yazılım Müh mü bilgisayar mı?

Robotik ve IoT çalışmalar için donanımsal ve elektronik bilgileri ve dersleri de içerdiği için daha uygundur. İki bölüm arasındaki farkı özetleyecek olursak Bilgisayar Mühendisi daha geniş donanımsal ve yazılımsal alanları içerir fakat Yazılım Mühendisi sadece yazılıma ve geliştirilmesine odaklanır.

Yazılım mühendisleri iş bulabiliyor mu?

Yazılım mühendisleri hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabiliyor. Kamuda çalışmak isteyen yazılım mühendislerinin KPSS'ye girerek yeterli puan alması ve açılan kadrolara yerleşmek için tercih yapması gerekir.

Iyi bir yazılım mühendisi ne kadar kazanır?

Ülkemizde yazılım mühendisi maaşları ne kadar? Bir kamu kurumunda acemi bir yazılım mühendisi olarak işe başladığınız zaman alacağınız maaş ortalama 6 bin TL'dir. Bulunduğunuz kurumda kıdem seviyeniz arttıkça kazanacağınız maaş 10 yıl içinde 15 bin TL'ye kadar çıkabilir.

Bilgisayar yazılımcıları ne kadar kazanıyor?

Katılımcıların yüzde 25.9'u 10 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş aldığını belirtirken, yüzde 20.7'si ise 5000 TL veya daha düşük bir ücrete çalışıyor. Maaşını Euro olarak alan yazılımcıların yüzde 50'sinin ise, 4000 Euro veya daha yüksek bir brüt maaş aldığı görülüyor.

Bilgisayar Bilimleri mi bilgisayar mühendisliği mi?

Bilgisayar bilimi teoriye daha yakındır ve kökünü matematikten alır. Bilgisayar mühendisliği ise fiziksel cihazların tasarımına daha yakın bir daldır. … Eğer kişi, bilgiyle ve onun yönlendirilmesiyle algoritmaların limitleriyle ve veri yapılarıyla ilgileniyorlarsa bilgisayar bilimini seçmelidir.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.