Placeholder image

Boşanma davalarında şahitlere sorulan sorular

Posted in

Boşanma davalarında şahitlere ne sorulur?

Boşanma davasında şahitlere ne sorulur, sorusunun yanıtı şudur: Ne gördüğü sorulur. Boşanma davasında tanıklık yapan kişi, doğrudan doğruya gördüklerini anlatmalıdır. Bunun dışında oldukça inandığı ancak görmediği bir şeyi anlatıyorsa da bunu mutlaka belirtmelidir.

Çekişmeli boşanma davasında hâkim nelere dikkat eder?

Bu tür davalarda hâkimin sorduğu sorular ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Aldatmanın ne zaman gerçekleştiği.
  • Aldatma olayının tek seferlik mi yoksa sürekli mi olduğu.
  • Aldatmaya dair kanıt olup olmadığı
  • Kanıt varsa bunlara dair detaylı sorular.
  • Tarafların talep ettiği hususlar.

Hâkim tanıklara ne sorar?

(Tanığa, ilk önce adı, soyadı, yaşı, işi ve yerleşim yeri, işyerinin veya geçici olarak oturduğu yerin adresi, varsa telefon numaraları sorulur. Gerekirse tanıklığına ne dereceye kadar güvenilebileceği hakkında hâkimi aydınlatacak durumlara, özellikle şüpheli, sanık veya mağdur ile ilişkilerine dair sorular yöneltilir.

Boşanma davasında tanık nasıl dinlenir?

Boşanma davasında tanıkların dinlenmesi Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca belirli usul şartlarına bağlanmıştır. … kimlik numaraları, adres bilgileri ve hangi vakıalara tanıklık edecekleri hususunun bir tanık listesi şeklinde sunulması istenir. Çoğunlukla bu hususta taraflara iki haftalık kesin süre verilir.

Boşanma davasında en fazla kaç şahit gerekir?

Medeni Kanun'da boşanma davaları için belirli bir sayıda şahit bildirme zorunluluğu bulunmamaktadır. Önemli olan şahit sayısının çok olması aksine şahitlerin görgü tanığı olması önem taşımaktadır. Yani duyuma dayalı 5 şahit yerine 1 şahitin görgüye dayalı olması daha önem taşımaktadır.

Boşanma davasında şahitlik nasıl yapılır?

Boşanma Davasında Tanıkların Vermesi Gereken Bilgiler Mahkemeye şahit belirten kişi şahitlerinin kimlik bilgileri ile ikamet adreslerini de belirttiği dilekçesini mahkemeye bildirir. Bu dilekçe de şahitlerin hangi olaylarda bilgi verecekleri hakkında da bilgi bulunmaktadır.

Boşanma davasında kardeş şahit olur mu?

Boşanma davalarında, tarafların iddia ettiği olaylara şahit olan herkes (arkadaşlar, anne, baba, kardeş, hala, dayı, komşu gibi) tanık olabilmektedir. … Üçüncü derece de dâhil olmak üzere kan veya kendisini oluşturan evlilik bağı ortadan kalkmış olsa dahi kayın hısımları (kardeş, hala, teyze, amca gibi)

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.