Placeholder image

Domates fidesi budama nasıl yapılır

Posted in

Domates budamaya girişmeden önce, yetiştirdiğiniz domates bitkisi için doğru budama zamanının gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer bitkinizin en alt kısmında yer alan yapraklar sararmaya başladıysa, ilk çiçek açan dallarda renk değişimleri oluştuysa budama yapabilirsiniz.18-May-2020

Domateste ilk budama ne zaman yapılır?

Budamaya başlama zamanının ne olduğunu bilmenin bir yolu, ilk açan çiçeklerin altındaki sapların ve yaprakların sararmasını beklemektir. Bu renk değişikliğini fark ettiğinde budamaya başlayabilirsin.

Domates verimini artırmak için ne yapmalı?

Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.

Domatesin dalları kesilir mi?

Domates bitkisinden en fazla verimi almak için düzenli olarak ve düzgün bir şekilde budama işlemi yapmanız gerekir. Domates budama işleminde doğru dalları budamak bitkiye can verecekken yanlış budanması bitkinin güçsüzleşmesine neden olacaktır.

Tarla Domatesinde budama yapılır mı?

Budama: Askıya alınmış sırık domateslerinde budama yapmak gerekir. Budama koltuk alma ve uç alma olmak üzere iki şekilde uygulanır.

Domateste uç alma ne zaman yapılır?

Domates yetiştiriciliğinde uç alma, bitkilerde büyümeyi durdurmak, meyvelerin daha iri ve çabuk olgunlaşmasını sağlamak amacıyla yapılır. Uç alma işlemi üretimin bitirilmesi düşünülen tarihten yaklaşık olarak 45-50 gün önce yapılmalıdır. Bu dönem yöremizde 7-8. salkımdan sonraya denk gelmektedir.

Oturak domates mi sırık domates mi?

Oturak domatesler belli bir boya geldikten sonra uzamaz ama sırıklar uzamaya devam eder. Filizleri almışsınız oturak domatesler yan dallardan da meyve alınıyor. Sırıklarda genelde tek gövde halinde yetiştiriliyor.

Domates hangi gübreyi sever?

Domates hangi gübreyi sever yerine hangi besin maddelerine ne kadar ihtiyaç duyduğuna odaklanmalıyız. Domates bitkileri için azot, fosfor ve potasyum gibi makro besinlerin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, bor ve çinko gibi temel mikro besinlere ihtiyaç duyar.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.