Placeholder image

Ev yapımı boza nasıl yapılır

Posted in

Boza nasıl yapılır ve malzemeleri?

Malzemeler

  1. Ana malzemeler. 2 Bardak bulgur. Yarım Bardak Pirinç 6 Bardak su.
  2. Maya için. 1 tatlı kaşığı yaş maya. 1 yemek kaşığı şeker. 1 Bardak ılık süt.
  3. Kıvamı için. 1 Bardak toz şeker. 5 Bardak su.

Dec 2, 2020

Doğal boza nasıl yapılır?

Hazırlanışı

  1. Yıkayıp süzdüğünüz darıyı bir tencereye alın,
  2. Üzerine suyu ekleyip orta hararetli ateşte yumuşayıp patlayana kadar pişirin,
  3. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin ve derin bir cam kase ya da kavanoza alın,
  4. 1 su bardağı şekeri ekleyip karıştırın,

Boza yapılışı nasıl olur?

BOZA NASIL YAPILIR? Temelde boza, bulgur, pirinç, mısır gibi tahılların haşlanması ve içine şeker eklendikten sonra mayalandırılmasıyla elde edilir. Dolayısıyla bozanın güzel olması için haşlama aşamasında kullanılan tahılların iyice yumuşayıp dağılacak kıvama kadar gelmesi gerekir.

Boza hangi malzemelerle yapılır?

Türkiye'de genellikle darıdan yapılan boza, başka ülkelerde yapıldığı yerin başlıca ürününe göre mısır, arpa, çavdar, yulaf, buğday, kara buğday, arnavutdarısı, gernik gibi tahılların unu, bazen de pirinç ve ekmek, nadir olarak da kenevir unu ve karamuk mayalandırılarak yapılır.

Bozanın faydaları nelerdir?

Mide yanması gibi şikayetleri önler, bağırsak fonksiyonlarını düzenler, hazmı kolaylaştırır, gaz şikayetlerinin ortadan kalkmasını sağlar, kabızlığı azaltır. Bozanın içerdiği bu faydalı bakteriler, tükettiğimiz gıdalarla vücudumuza giren toksik, alerjen ve kanserojen maddeleri yok eder.

Boza açıldıktan sonra kaç gün dayanır?

Boza mayhoş tada sahip koyu kıvamlı bir içecektir. Koyu kıvamı sebebiyle bardaktan direkt içmeye alternatif olarak kaşıkla da içilebilir. Boza +4°C' de buzdolabında muhafaza edildiğinde 4-5 gün açıldığı zamanki tadını korur. Bazıları bozanın ekşimiş halini daha çok sever.

Boza nasıl hazırlanır?

Peki, boza sıcak mı içilir? Sıcak bir içecek olarak algılanmasına rağmen aslında boza soğuk içilir. Tarçın ve sarı leblebi ile birlikte tüketilen bozaya tarçın toz, sarı leblebiler ise bütün halinde atılır. Koyu kıvamlı olduğundan dolayı dilerseniz bozayı kaşık ile çorba gibi de tüketebilirsiniz.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.