Placeholder image

Kabak çekirdeği nasıl ayıklanır

Posted in

Kabak çekirdeği hangi kabaktan oluyor?

Kabak çekirdeği denildiği zaman akıllara bal kabağı bitkisinden elde edilen kabak çekirdeği çeşitleri de gelir. Çerez olarak en fazla tercih edilen türlerden biri olan kabak çekirdeği severek tüketilir. Tüm kabak çeşitlerinin yetiştirilmesi için kabak tohumuna ihtiyaç vardır.

Kabak çekirdeği kurutma nasıl yapılır?

Kabak çekirdeğinde etli kısım kalmadığından emin olun. Bir fırın tepsisine çekirdekleri yayın. Serin ve rutubetsiz yere kaldırın. Günlük olarak kabak çekirdeklerini kontrol edin, her iki tarafın eşit kurumasını sağlayın, çekirdekleri 1 ay boyunca fırın tepsisinde kurumaya bırakın.

Kabak çekirdeği nasıl kızartılır?

Kabak çekirdeklerini tepsiye dökün. Çekirdekleri tepsiye yayın. Üzerine tuz döküp karıştırın. 180 derece fırında 20-25 dk karıştırarak kavurun.

Sütlü kabak çekirdeği nasıl yapılır?

Çıtır Çıtır Kabak Çekirdeği Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çiğ kabak çekirdeği fırın tepsisine yayalım .
  2. Üzerine 1 çay bardağı süt döküp karıştıralım. …
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip 150 derece fırını ayarlayalım .
  4. Soğuk fırına koyalım.

Çerezlik kabak nasıl yetiştirilir?

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği En çok sevdiği sıcaklık 20-25 derecedir.İç Anadolu bölgesinde Nisan sonu Mayıs başı gibi elle ya da mibzerle ekimi yapılır. Kurak arazide sıra arası 150-200 cm, sulu arazide sıra arası 80-100 cm,sıra üzeri 40-50 cm,ekim derinliği 3-5cm olacak şekilde ekilir.

Kabak çekirdeği ekimi ne zaman yapılır?

Tohum çimlenmesi ve gelişmesi için iyi bir tohum yatağı hazırlanması gerekir. Tohum, için bir önceki yıl üretilen çekirdeğin dolgun, iri taneli ve üzeri deforme olmamış olanı seçilir. Ekime mayıs ayının ilk haftası başlanıp, toprak sıcaklığının 10-12 C olduğu zaman yapılır.

Taze kabak çekirdeği nasıl temizlenir?

Buyursunlar…

  1. adım: Bal kabağının içinden çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla dikkatlice çıkarın. …
  2. adım: Çekirdeklerin arasında kalan lifli, etli kabak parçalarından tamamen kurtulun. …
  3. 3. adım: Taze kabak çekirdeklerini bir kevgire alıp oda sıcaklığındaki suyla yıkayın, ardından temiz bir bezle tamamen kurutun.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.