Placeholder image

Kas yırtılmasına hangi doktor bakar

Posted in

Kas ağrısı darbe almaya ve yaralanmaya bağlı olarak gelişmiş ise, bu durumda ortopedi uzmanına başvurmak gereklidir.Aug 28, 2020

Omuz kas yırtılması için hangi doktora gidilir?

Bunun için hastanelerin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (fizik tedavi) bölümüne/doktoruna başvurmanız gerekir.

1 derece kas yırtılması ne kadar sürede iyileşir?

Küçük kas lifi yırtılmaları 2-3 hafta içerisinde iyileşir. Daha ciddi yırtılmalarda ise bu süre 6 haftaya kadar uzayabilir.

Lif kopmasına hangi doktor bakar?

Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.

Kas yırtılması kendi kendine geçer mi?

Kas yırtılması kendi kendine geçmez. Aksine yırtılan kası zorladıkça hastayı tedavi edilmesi zor bir sürece götürebilmektedir. Kas yırtığı fark edildiği anda cerrahi dışı işlemler ile tedavi planlanabilir ancak ihmal edildikçe cerrahi zorunluluğu söz konusu olabilmektedir.

Omuz kas yırtılması kendiliğinden geçer mi?

Omuz yırtığı ciddi bir rahatsızlık olduğu için kendiliğinden geçmez. Omuz yırtığı belirtileri ortaya çıktığı anda mutlaka bir uzman hekime görülmek gerekir. Buna göre hastalığın tedavi süreci başlar. Bu şekilde omur yırtığının da iyileşme süreci başlatılmış olur.

Omuzdaki kas yırtığına ne iyi gelir?

Anti-inflamatuar ilaçlar, uygun egzersizler ve fizik tedavi yöntemleri ile tedaviye başlanır. Doktorunuzun gerek gördüğü durumlarda omuza yapılacak tek doz kortizon enjeksiyonları ağrı rahatlatılabilir. İlaç, kortizon enjeksiyonu ve fizik tedaviye rağmen ağrısı devam eden hastalarda cerrahi tedavi yapılır.

Birinci derece yırtık ne demek?

Birden fazla kasın çok fazla gerilmesinden dolayı oluşan yırtılmalar birinci derece kas yırtılmaları olarak adlandırılır. Bu tür kas yırtılmaları hafif olarak gerilmelerden dolayı ortaya çıkar ve ağrıya neden olur. Ancak kasın iyileşmemesi veya yeniden işlevini yerine getirememesi durumu söz konusu değildir.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.