Placeholder image

Kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir

Posted in

Ev yapımı kek nasıl yapılır?

Yumuşacık Ev Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri güzelce çırpın. …
  2. İçine vanilyayı da ekleyin.
  3. Ardından elenmiş unu azar azar ilave ederek çırpın. …
  4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı aktarın. …
  5. Kekinizi fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirmeye bırakın.

16 Mar 2020

Sade kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta.
  • 1 su bardağı şeker.
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya.
  • Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)

1 Sept 2013

Normal sade kek nasıl yapılır?

Kek hamuru için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip güzelce karıştırın. Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin.

En lezzetli kek nasıl yapılır?

En lezzetli kek tarifi ve malzemeleri….Kekin Yapılışı;

  1. Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
  2. Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
  3. Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
  4. Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.

En kolay kek nasıl yapılır?

Kolay Kek Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker bir kapta mikserin yüksek seviyesinde iyice çırpılır.
  2. Daha sonra süt, yağ ve vanilya eklenerek biraz daha çırpılır.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
  4. Yağlamış olduğumuz kabımıza kek hamurumuzu döküp 180 derece de önce altı olmak üzere 40-45 dk.

Tepside kek nasıl kabarır?

Sade Tepsi Keki Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

  1. Kullandığınız kek malzemeleri oda sıcaklığında beklemiş olursa kekiniz daha iyi kabarır.
  2. Un, kabartma tozu gibi katı malzemeleri eleyerek eklediğinizde kek harcı daha pürüzsüz bir kıvam alacaktır.

Kek için yoğurt mu süt mü?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.