Placeholder image

Kimlik kartı kayıp ihbarı

Posted in

Nüfus cüzdanını kaybedenler ne yapmalı?

Kimliğinin kaybedenlerin veya çaldıranların öncelikle ALO 199 çağrı merkezini araması gerekmektedir. Aksi taktirde bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılması için randevu alınması şart.

Kaybolan kimliğin yerine yenisi nasıl çıkarılır?

Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir. Nüfus Müdürlüğünde bulunan yetkili kişiye nüfus cüzdanınızı kaybettiğinizi yenisi istediğinizi bildirin. Yetkili kişi size bir form uzatarak bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

Kimliğim kayboldu nereye başvurmalıyım?

Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte, ve takip edilebilmektedir.

Kayıp kimlik yenileme ücreti nereye yatırılır?

2021 yılı için kimlik yenileme ücreti 30 Türk Lirası olarak belirlenmişken, kayıp kimliklerin yenilenme ücreti ise 60 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Harçların yatırılma işlemleri anlaşmalı bankalar, ATM'ler, PTT'ler ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilmektedir.

Kimlik kayıp bedeli ne kadar?

Peki, kayıp kimlik ücreti ne kadar 2022? Kimlik kaybetmenin cezası, kimlikler yenilenene kadar 30 TL olarak belirlenmişti. Yeni kimlik kartlarının çıkmasıyla kimliklerini kaybeden kişilerin ödemesi gereken miktar 60 TL'dir. Eski kimlik kartı, 30 TL.

Nüfus cüzdanı bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

Öncelikle https://tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/TcKimlikNoDogrula adresine girin. Karşınıza çıkacak olan sayfada bazı bilgilerin doldurulması istenmektedir. Tüm bilgiler girildikten sonra 'ben robot değilim' seçeneğini de işaretleyip 'doğrula' butonuna basın.

Yeni kimliklerin arka bölümünde yer alan çipin içinde neler vardır?

Kartta yok ama çipte var Yeni kimlik kartlarının boyutlarının küçük olması nedeniyle kart üzerine yazılmayıp, çipte bulunan bilgiler ise "önceki soyadı, doğum yeri, medeni hali, dini, kan grubu, kayıtlı olduğu yer (ili, ilçesi, cilt, hane, sıra no), veriliş nedeni, veriliş tarihi" şeklinde sıralanıyor.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.