Placeholder image

Mercimekli bulgur pilavı püf noktaları

Posted in

Evde mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin.

Mercimekli bulgur pilavının yanına ne iyi gider?

Bulgur Pilavının Yanına Ne Gider?

  • Mantar Çorbası
  • Çeşmi Nigar Çorbası
  • Etli Nohut.
  • Patlıcan Kebabı
  • Sar Pişir Kebabı
  • Tavuk Çöp Şiş
  • Köfteli Sebze Kebabı
  • Tavuk But.

Mercimekli bulgur pilavına soğan konur mu?

Yeşil mercimek 6 bardak su ile haşlanır. Çok pişmesin, yumuşaması yeterli. … Mercimekler biraz yumuşadıktan sonra, 1,5 bardak bulgur eklenir. Suyunu çektikten sonra, kavurduğumuz yağlı soğanı dökelim ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyelim.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı yanına ne gider?

"Bulgur Pilavının Yanına Ne Gider?" Diyenlere Cevap Olacak 15 Tamamlayıcı Tarif

  • Soğuk Yaz Çorbası Tarifi.
  • Tavuk Pirzola Tarifi.
  • Ciğer Sote Tarifi.
  • Cacık Tarifi.
  • Gavurdağı Salatası Tarifi.
  • Şipşak Turşu Tarifi.

30 Jul 2019

Yeşil mercimek bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika). Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır, ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir. Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım.

Yayla Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yayla Yemek Hazır Yeşil Mercimek Bulgur Pilavı hazırlanışı; Mikrodalga ile ısıtma: 2-3 cm ambalajı açarak mikrodalga fırında 2 dakikada ısıtabilirsiniz. Tencerede ısıtma: Tencereye dökerek 3 dakikada ısıtabilirsiniz. Sıcak suda bekleterek: Ambalajı açmadan sıcak suda 5 dakikada bekleterek ısıtabilirsiniz.

Pilavın yanına kolay ne yapılır?

Pilavın Yanına Ne Gider?

  • Etli Kuru Fasulye.
  • Nohut Yemeği.
  • Türlü
  • Patlıcan musakka.
  • Bezelye.
  • Tavuk sote.
  • Zeytinyağlı barbunya.
  • Kuru köfte.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.