Placeholder image

Patlıcan musakka nedir

Posted in

Musakka sebze yemeklerinin en çok beğenilen ve en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir. Kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin kuşbaşı et ya da kıyma ile buluşturulması ile oluşan yemektir.01-Jul-2013

Musakka hangi ülkeye ait?

Musakka (Arapça: مسقعة musaqqaʿa, "sulanmış") Türk mutfağının belli başlı sebze yemeklerinden biridir. Aynı zamanda birçok Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin mutfaklarında da yer almaktadır.

Kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır?

Kıymanın rengi değişene kadar sürekli karıştırarak, kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine 2 adet ince ince doğranmış sivri biber koyun. Daha sonra 1 adet orta boy küpler halinde doğranmış domates ekleyin. Kıymalı harcı ara ara karıştırarak, 6-7 dk pişirin.

Musakka neden yapılır?

Vazgeçilmez sebzelerin başında gelen patlıcanla yapılacak şahane bir yemek tarifi, patlıcan musakka. Dilimlendikten sonra tuzlu suda bekletilen ve sonrasında kızartılan patlıcanlar; kıymalı harçla buluştuktan sonra tencerede ve ağır ateşte pişmeye devam ediyor.

Patlıcanları ne yemek yapılır?

Patlıcanın Etsiz de Şahesere Dönüşeceğinin Kanıtı 17 Nefis Patlıcan Yemeği

  • İmambayıldı Tarifi.
  • Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi.
  • Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi.
  • Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi.
  • Patlıcan Tabanlı Pizza Tarifi.
  • Patlıcan Kuleleri Tarifi.
  • Domates Soslu Izgara Patlıcan Tarifi.
  • Patlıcan Mücveri Tarifi.

Musakka kim buldu?

Son zamanlarda çok yapılan "şu yemek sizin, bu yemek bizim" tartışmalarını bir kenara bırakıp objektif olarak değerlendirmek gerekiyor patlıcan musakkayı. Bir yemekçi olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Musakka bu tip tartışmalara giremeyecek kadar Yunanlılar'a aittir.

Musakka ismi nereden gelir?

Kerkez "musakka" isminin geleneksel Osmanlı mutfağında kullanılan dillerden biri olan Arapça'dan geldiğine dikkat çekerek "Musakka bir yemek çeşidine verilen isimdir. Etimolojik kökenine bakılınca "Saki" su dağıtan insan demektir. Musakka da suyla pişirilen etli yemek anlamına geliyor.

Patlıcan musakka sosu nasıl yapılır?

Sosu için; kaseye suyu, salçayı koyalım ve karıştırarak su da salçayı çözdürüp, patlıcanların üzerinde gezdirelim. Patlıcan Musakkamızı önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.