Placeholder image

Patlıcan reçeli tarifi oktay usta

Posted in

Oktay Usta Patlıcan reçeli nasıl yapılır?

Patlıcanların suları süzülürken başka bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kaynamakta olan şerbete karanfiller eklenir. Süzülen patlıcanlar şerbetin içine konarak koyulaşana kadar kaynatılır. Kıvama gelen reçele yarım limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınıp soğutulur.

Patlıcan reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Patlıcan Reçeli ( Iğdır'ımıza Özel ) Tarifi Nasıl Yapılır? tuz koyulup üzerine kadar suyu eklenir sabaha kadar bekletilir, sabah 2 defa yıkanan tuzlu suyu temizlenen patlıcanlar kaynamış suya atılır. İki üç taşım kaynadıktan sonra indirilir ocaktan, soğumaya bırakılır, sonra kavanoza bırakılır. Afiyet olsun.

Kolay patlıcan reçeli nasıl yapılır?

Patlıcan Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları soyarak başlıyoruz. …
  2. Soyduktan sonra acı suyunun çıkması için su dolu bir kaba koyuyoruz.
  3. Bir de üzerine ağır bir şey koyun. …
  4. Bu şekilde tam 2 saat bekletmemiz lazım.
  5. 2 saat bekleyen patlıcanları yıkayıp tencerede kaynatacağımız suyun içine 1 kaşık limon tuzu atıyoruz.

Karbonatlı patlıcan reçeli nasıl yapılır?

1- Minik patlıcanları alalım ve yıkadıktan sonra sap kısmını koparmadan güzelce soyalım. 2- Derin bir karıştırma kabına suyunu üzerine karbonatı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Patlıcanları içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Üzerini bir tabak ile baskı yapalım.

Patlıcan reçeli ne kadar kaynatılır?

Diğer taraftan başka bir tencere içine 1 su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı su koyun. Karıştırarak, 10 dakika kaynatın. Kaynayan şerbetin içine 2 damla limon suyu, 5 diş karanfil ve suyu süzülmüş patlıcanları ekleyin. Patlıcan reçelini kısık ateş üzerinde yaklaşık 25-30 dakika kadar kaynatın.

Pekmezli Patlıcan nasıl yapılır?

Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanların içlerini süzme yoğurt ve tuz ile karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine üzüm pekmezi gezdirin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Taze cevizden reçel nasıl yapılır?

Cevizlerin dış kabuklarının incecik soyun soyarken eldiven giyin ellerinizi boyamasın sonra derin bir kabın su doldurun cevizleri koyun 10 gün her sabah suyunu değiştirin 10 günün sonunda suyunu döktükten sonra 20 dk haşlayın tekrar suyunu dökün bu sefer cevizlerin üst kısımlarını artı şeklinde kesin tekrar iki kere …

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.