Placeholder image

Rabbena atina ve rabbenağfirli duaları

Posted in

"Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü'minîne yevme yekumü'l hisâb." "Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla." "Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.13-Jun-2021

Rabbenağfirli duası kuranda hangi surede yer almaktadır?

"Rabbenağfirli" bölümü ise İbrahim Suresi'nin 41. ayetinde geçmektedir.

Rabbenâ Duası hangi duadır?

Rabbena Atina Duası Okunuşu Namazların dışında gün içinde sık sık zikredilirse kişi Allah'ın affediciliğine ve merhametine sığınarak fayda bulur. İşte bu kıymetli duanın Arapça okunuşu: "Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn."

Rabbenâ Atina Duası ve Anlamı Nedir?

Rabbena Atina Duası Türkçe Anlamı (Meali): Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabb'im, merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle muamele eyle.

Rabbenâ duası nasıl okunur?

Rabbena atina duası Bakara suresinin 201, Rabbenağfirli duası da İbrahim suresinin 41. ayetidir. Rabbena duaları, son oturuşta Eettehiyatu, Allahümme Salli, Allahümme Barik dualarından sonra okunurlar. Bu dualardan önce okuyamazsınız. Ayrıca önce Rabbena atina sonra Rabbenağfirli duasını okuyorsunuz.

Rabbenağfirli kuranda hangi sayfada?

Peygamber Efendimizin sık sık okuduğu Rabbena atina duası Bakara suresinin 201. Ayetinde, Rabbenağfirli duası ise Hz. İbrahime ait olan ve İbrahim suresinin 41. ayetinde yer alır.

Ettehiyyatü Kuranda var mı?

İslam âlemine farz olarak buyrulan 5 vakit namazın tamamında ilk ve son oturuşlarda okunmaktadır. Bu nedenle farz ibadetini yerine getirmek isteyen her müminin Ettehiyyatü duası ezbere bilmesi gerekir. Ettehiyyatü (Tahiyyat) duası, Kur'an-ı Kerimde geçmediği için ayet değildir.

Rabbenâ duasının fazileti nedir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in en çok okuduğu duaların başında Rabbena Atina duası gelirdi. Bir hadis-i şerifte; "Duanın efdali, dünya ve ahirette Rabbinden af ve afiyet istemektir. Affa ve afiyete kavuşan, dünya ve ahirette kurtuluşa ermiştir" (Tirmizi) buyurulmaktadır.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.