Placeholder image

Uyurken cünüp olmak orucu bozar mı

Posted in

Yeprem'in açıklamasında yer alan bilgilere göre uyurken ihtilam olunca oruç bozulmaz. Diyanet'e göreyse Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220).13-Apr-2021

Oruçluyken uyurken Boşalırsan oruç bozulur mu?

Orucu bozan şeyler arasında uykudayken boşalıp cünüp olmak yer almaz. Diyanet kaynaklarına göre mastürbasyon yani boşalmak ise orucu bozan durumlar arasında yer alır. Uykudayken sabah olsun sahurdan sonra olsun hangi vakit olursa olsun rüya ile cünüp olan kişinin orucu bozulmaz.

Uyanıkken cünüp olmak orucu bozar mı?

Peygamber(s.a.v.) efendimiz "Üç şey kişinin orucunu bozmazlar:Kusmak,kan aldırmak,ve ihtilam (uykuda boşalmak)olmak" diye buyurmuşlardır. Çünkü ihtilamda kadına dokunulmadığı için cinsel ilişki değildir. … Kişi kendi isteği ile bilinçli olarak bir bakar ve cünüp orucu bozulur.

Sahurdan sonra cünüp olmak orucu bozar mı?

Sahurdan sonra uykuda rüyada cünüp olmak oruç bozmaz, ancak sonrasında kesin olarak banyo yapmak ve gusül abdesti almak gerekir. Bilerek cünüp olmak ise orucu bozar, keffaret gerekir.

Rüyalanmada ne olur?

Ancak bazı durumlarda erkekler çeşitli nedenlerle boşalma yaşayamazlar. İşte rüyalanma dediğimiz şey böyle bir durumlarda ortaya çıkan erkeklerin düzenli aralıklarla boşalarak vücutta biriken meniyi atamadıkları durumda uykuda boşalma sağlayarak kendi kendilerini rahatlatma yoludur.

Zevk suyu aktığında oruç bozulur mu?

Kendilerinden meninin çıkmamasından emîn olmaları şartıyla, Ramazan ayının gündüzünde) karı-kocadan her birinin diğeriyle oynaşıp şakalaşması câizdir. Erkeğin, hanımıyla olan bu oynaşmasından veya tenine dokunmasından kendisinden mezinin çıkmasıdır ki bu durumda onun orucu bozulmaz.

Gusül abdesti almadan oruca niyet edilir mi?

Cünüp iken oruca niyet etmek ve oruca başlamak caizdir. Ancak sabah namazını ve diğer vakit namazlarını geçirecek kadar cünüp kalmak çok büyük günahtır. Gusül abdestinin veya namaz abdestinin olmaması oruca mani değildir.

Sahur yaptıktan sonra gusül alınır mı?

Ancak sahura kalktığımızda sahura az bir süre kalmışsa bu kısa zaman dilimi içerisinde banyo yapıp ondan sonra yemek yiyip oruca niyetlenme imkanımız olmadığı için elleri, ağzları yıkar oruca niyet yapılır. İmsak girdikten sonra o zaman gusül abdestini alınabilir.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.