Placeholder image

Şeker gübresi formülü

Posted in

Bu bitkilere ihtiyacından az amonyum sülfat verilirse bitkinin gelişmesi zayıf olur. Amonyum nitrattan hazırlanan şeker gübresi suni gübrelerdendir. Kimyada formülü: (NH4)2SO4 dür. Şeker gübresinin bitkilere faydası sadece azot ve sülfür (kükürt) açısındandır.

Şeker gübresi hangi bitkilere verilir?

Özellikle çeltik, çay, tahıl, meyve ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılan şeker gübresi, kireçli toprakların en sevilen gübresi olarak görülüyor. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, brokoli, kanola, haşhaş, havuç, turp, yer fıstığı, ayçiçeği tarlalarında şeker gübresi rahatlıkla kullanılıyor.

Şeker gübresi ne kadar verilir?

25 kg/ dekarda şeker gübresi verilmektedir. Faydaları, sulama suyu kireçli olan bölgelerde kullanımı yarar sağlamaktadır. Toprağın tuzluluk oranını düşürmektedir. Uygun topraklarda, doğru miktarlarda kullanıldığında biber verimini yüksek oranda artırmaktadır.

Çime şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

Zeytine şeker gübresi ne kadar atılır?

Genç fidan döneminde ayda bir yada iki defa sulamadan önce toprağa karıştırılarak verilecek 1 kahve fincanı azotlu gübre tercihen şeker gübre fidanın çok iyi sürgün yapmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Bu işlem Nisan ayından Ekim ayına kadar devam ettirilebilir.

21 şeker gübresi ne işe yarar?

Amonyum Sülfat genellikle ekim sırasında verilir. Bu bitkilerin büyümelerini hızlandıran topraktaki fosforun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar. Ayrıca, bünyesinde kükürt bulunması nedeniyle bitkinin kükürt ihtiyacını da giderir. Çay, çeltik ve tahıl tarımında kullanılır.

Şeker gübresi zararlı mi?

Şeker gübresinin bitkilere faydası sadece azot ve sülfür (kükürt) açısındandır. Toprağa faydası ise yüksek alkalinliği düşürme yönündedir. Gübrelerde olan diğer hayati önem taşıyan elementleri içermez. Buna göre bilinçli kullanmalı ya da hiç kullanmamalısınız.

1 dönüme ne kadar gübre atılır?

Yani dekar başına 6.6 kilo dap gübre atmanız gerekiyor. Kaç dekar alan gübrelenecekse, dekar başı gübre miktarını bu sayıyla çarpmanız yeterli oluyor. Örneğin, 2 dekar alan için 2 x 6.6 = 13.2 kilogram gübre almalısınız.

No commentsadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".
Copyright © 2024 - All rights reserved. Built on WeCodeArt Framework.